Najsilnejšie dievčatá toho prežili veľa

Back to Blog

Najsilnejšie dievčatá toho prežili veľa

Stratila priateľov, ktorí sľúbili, že sa jej budú držať navždy. Priateľov, ktorí kedysi prisahali, že si kúpia domy pri sebe, aby mohli spoločne vychovávať ich deti.

Stratila rodinných príslušníkov kvôli drogám, manželstvám, hádkam. Kedysi dávno prichádzali na každé narodeniny a sviatky – a potom boli preč. Len tak. Žijú svoj život bez nej. Správajú sa, akoby na rodine nezáležalo.

A stratila chlapcov. Toľko chlapcov. Prešla tvrdými rozchodmi, ktoré otriasli jej jadrom. Kričala do vankúša a celé dni plakala nad chlapcami, ktorí si nezaslúžili jej slzy. Chlapci, ktorí sa vôbec necítili vinní z toho, že jej ublížili.

Zvykla si na to, že ľudia nie vždy zostávajú. Že väčšinu času ľudia odchádzajú – možno kvôli argumentom, možno preto, že sa zmenili, možno preto, že vyrástli a tieto veci sa stávajú.

Vie, aké to je keď od Vás odtrhnú niečo, na čom Vám veľmi záleží. Ľudí. Miesta. Domáce zvieratá.

Mala psy, ryby a škrečky, ktoré uhynuli. Keď sa presťahovala, mala domy, s ktorými sa musela rozlúčiť.

Uvedomuje si, že väčšina vecí v živote je dočasná. Že navždy  znie dobre teoreticky, ale je ťažké tento koncept dosiahnuť.

Je silná, pretože stále chodí na rande, aj keď jej srdce bolo predtým rozbité. Pretože stále rada spoznáva nových priateľov, aj keď ju tí starí opustili. Pretože stále sníva o rodine, o budúcnosti, aj keď jej súčasná rodina sa rozpadla.

Je silná, pretože nedovolí, aby ju ľudia opustili. Pripúšťa, že je to súčasť života.

Nedovolila, aby z nej všetky tie straty urobili pesimistku. Po rozpadnutí sa znova a znova sa dokázala dať dokopy. Nikdy nepripustila aby smútok zatienil jej šťastie. 

Zakaždým, keď napíše chlapcovi, alebo pôjde na drink s kamarátkou, vie, že existuje riziko, že to bude naposledy, že budú mimo jej života tak rýchlo, ako do neho vstúpili. To je dôvod, prečo sa snaží si vychutnať  ten okamih čo najviac. Snaží sa čo najlepšie využiť svoj čas so svojimi blízkymi.

Vždy, keď niekto opustí jej život, poplače si. Kričí. Spochybňuje. Ale potom sa pohne ďalej. Stále chodí, pretože sa nenechá ukotviť na mieste.

Vie, že jediná osoba, ktorú potrebuje, je ona. Že zvládne všetko sama.

Je silná a nedovolí aby jej ďalšia strata zničila život.

 

Zdieľať článok

Back to Blog